Dobrodošli na službeni blog profesionalne fotografkinje Jasmine Cviljak. Bavim se profesionalnom fotografijom za trudnice, bebe, mame & tate. Na ovome blogu možete pogledati novosti iz fotografskog i mojeg svijeta, a za više informacija o meni posjetite web stranice fotomamaibeba.com. Kontaktirajte me na broj tel: 01 492 26 50 ili mob: 095 868 06 02

Zašto volim krštenja?!

Zašto ti voliš slikati krštenja ? – pitala me jučer jedna kolegica. Meni su živci u banani već dva dana prije svakog krštenja od straha što će OVAJ PUT poći krivo ! – kaže ona. I razumijem ju… ima potpuno pravo. No valjda je ta neizvjesnost upravo to što mene veseli na fotografiranju krštenja. Dobro, [...]

Zašto ti voliš slikati krštenja ? – pitala me jučer jedna kolegica. Meni su živci u banani već dva dana prije svakog krštenja od straha što će OVAJ PUT poći krivo ! – kaže ona. I razumijem ju… ima potpuno pravo. No valjda je ta neizvjesnost upravo to što mene veseli na fotografiranju krštenja. Dobro, kamo idem obično znam jer sam više manje prošla sve crkve grada Zagreba, no koga ću tamo sresti, kakvi će biti roditelji, dali će me tata mrziti sa svakim «klikom» kojeg ćuje iza svojeg desnog uha  ili će velečasni radije mene zalit vodom umjesto djeteta jer sam BAŠ kliknula kad nije trebalo…. ??? E, to uvijek, baš uvijek ostaje otvoreno !!!

Fotografirati bebe na njihovom krštenju uvijek je na ovaj ili onaj način zabavno. Uvijek ćete sresti neke simpatične i zanimljive ljude, uvijek ćete naći «strica Zdenka» koji cijelo vrijeme po tiho gunđa što ga je strina nagovorila da obuće svoje odijelo sa svadbe i sad nemre dihati…. budite sigurni da ćete sresti bar jednu «tetu iz Njemacke» koja ce svima objasniti kako se to tamo bolje i drugačije radi, da će posvuda vladati kaos, roditelji neće znati gdje im je glava a ponekad i beba ( jer ju teta iz Njemacke stalno nekud nosi…jer se to u Njemackoj valjda tako radi…), budite sigurni da će vam pola gostiju bježati iz kadra jer se ne vole slikati a druga polovica uljetati u kadar jer se eto vole….i tako vi u svemu tome morate jedne animirati, druge smirivati, malo pričati viceve, malo trčati po dvorištu za jednogodišnjacima, malo ležati na trbuhu sa glavnom zvijezdom te dotične svečanosti i pritom pripaziti na svoje objektive, blende, ISO i ostale sitnice bez kojih bi vaš posao bio uzaludan ! I tako vi završite svoj posao, odete kući puni dojmova, obradite fotografije, napravite albume, bookove i zahvalnice i odnesete ih sad potpuno smirenim i znatiželjnim roditeljima.

I tada… tada dolazi onaj najljepši dio krštenja ( u fotografskom svijetu  ). Roditelji otvaraju album, beba ih gleda bez suzica i kašice oko ustiju, stric Zdenko šarmantno stoji uz šank, teta iz Njemacke u tišini ljubi bebu, svi su nasmijani, nitko nikog ne traži, svi su na slici, veseli, raspričani, zauvijek tu za uspomenu spomenutoj bebi…I onda se zasuze oči ( obično tati ) i kad vam se od srca iskreno zahvali…. znate da ste obavili dobar posao !

Eto, zato ja volim slikati krštenja….

No related posts.Slični članci

No related posts.

Popularni članci

Sorry. No data so far.


Ostavite komentar

* Ime, Email, Komentar su Obavezni